Sörfőzdék fertőtlenítési technológiája

A sörfőzdék berendezéseinek sterilizálása fontos technológiai folyamat, mely az elkészült alkoholos ital élvezeti értékére is hatással van, ezért a megfelelő, klór dioxid tartalmú szer alkalmazása célszerű.

Otthoni sörfőző berendezések karbantartása

Sorfőzde berendezés fertőtlenítés.

A sörfőző berendezések folyamatos karbantartása, tisztítása és fertőtlenítése rendkívül fontos technológiai folyamat. A nagyüzemi sörgyártás során is fontos a rendszeresen végzett csírátlanítás, de a kézműves sörök gyártói számára is gondot okoz a gazdaságos sterilizálás.

A sörfőző edények és üstök tisztaságán múlik, hogy az elkészült ital minősége és íze állandó legyen, az üzem egyediségét is ez biztosítja. A tiszta és baktériummentes erjesztőtartáj biztosítja az erjesztési folyamat kiszámíthatóságát és biológiai stabilitását.

A tisztítási folyamat

A tapasztalt sörfőző mesterek tudják igazán, hogy mennyire fontos a sörkészítési eljárás folyamatában a technológiai tisztaság. Az elkészült ital számára nem csak a palackok fertőtlenítése fontos, a készítési folyamatban résztvevő eszközök higiéniája is rendkívül fontos. Az erjesztési folyamatban résztvevő baktériumok és mikrobák mellett figyelembe kell venni a szabadon élő mikroorganizmusokat is, melyek a tartályok falán, a csövekben és a csatlakozókban megtelepedhetnek és a sörbe kerülve megváltoztathatják annak állagát, ízét, szagát és színét is, rossz esetben zavarosságot okozhatnak.

Fertőtlenítő szerek

A sörfőzdék berendezései általában rozsdamentes acélból készülnek, melyeket az aktív klór károsíthat. Különösen a kisebb költségvetésű kézműves italok készítői számára fontos a költséghatékonyság, az olcsó megoldások alkalmazása. A TwinOxid egy komplex szer, mely a legtöbb söripari eljárásban biztonságosan alkalmazható.

A sör egyik fontos alapanyaga a tiszta ivóvíz. A klór-dioxid tartalmú szer alkalmazásával ezt gyorsan és költséghatékonyan fertőtleníthetjük, tisztíthatjuk. A TwinOxide a rozsdamentes tartályok fertőtlenítésekor kíméletesen bánik az anyaggal, ezért különösen költséghatékonynak bizonyult.

Sörfőzdék és ipari létesítmények fertőtlenítési technológiája és higiéniája. A sörfőzdék berendezéseinek sterilizálása fontos technológiai folyamat, mely az elkészült alkoholos ital élvezeti értékére is hatással van, ezért a megfelelő, klór dioxid tartalmú szer alkalmazása célszerű. Néhány további kulcsszó, melyet érdemes keresés után elolvasni: víztisztítási eljárások ismertetése, fertőtlenítés szolgáltatás, klór dioxid szer, sörfőzde tisztítása.