Ivóvíz kezelési és vízfertőtlenítési szolgáltatás az élelmiszeriparban

Technológiák és szerek

Az élelmiszeriparban a technológiai folyamatok minden fázisában kötelező a csíramentesítés. A megfelelő fertőtlenítő szer kiválasztása, a víztisztító berendezések beszerelése, mint szolgáltatás igénybe vehető. A vezetékes ivóvíz másodlagos kezelése az élelmiszerek tartósítása és az élelmiszer biztonság szemponjából fontos. Az ivóvíz fertőtlenítési szolgáltatást a TwinOxide szerek alkalmazásával vehetik igénybe az ipari dolgozók.

Az ipari vízkezelés módszerei

A modern ipari vízkezelő berendezések egyszerre több szolgáltatást is nyújtanak a gyárak számára:

  • Fordított ozmózis – a nagy hatékonyságú szűrőberendezések nem csak lágyítják a vizet, de szinte maradéktalanul eltávolítják az ásványi sókat is az ivóvízből.
  • Oxidáció – a berendezés ezen szolgáltatás távolítja el a vízből a hidrogén-szulfidot és előkészíti a fémeket az eltávolításra.
  • Szűrés – az új típusú víztisztító berendezések egyik legfontosabb része a szűrőrendszer, mely az organikus anyagokat a fémeket és a klór maradványokat is eltávolítja az ipari felhasználásra szánt vízből, emellett fertőtlenítő hatással is rendelkezik.
  • UV-fertőtlenítés – a legmodernebb berendezések szolgáltatásainak sorába beletartozik az UV-lámpás vízkezelés, ivóvízfertőtlenítés is, ami az élelmiszeripari biztonság szempontjából előnyös.

Milyen ágazatokban van szükség az ivóvízkezelésre

Az élelmiszeripar minden területén fontos a nagyfokú higiénia, a fertőtlenített ivóvíz és munkaterület, de egyesesetekben az átlagosnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ivóvízkezelésre:

  • sör és alkoholgyártás
  • tejipar
  • ivóvíz és ásványvíz palackozó üzemek
  • üdítő- és gyümölcslé palackozó üzem
  • hús és halfeldolgozó üzemek.

Az ivóvíz előkészítő, kezelő és fertőtlenítő berendezések szolgáltatásainak kiválasztásakor körültekintően kell eljárni, hiszen nem csak a vásárlók egészsége kerülhet veszélybe a rossz minőségű ivóvíz felhasználása során, hanem az elkészült termék minőségét is befolyásolhatjuk. A sörgyártás során például a rossz minőségű fertőtlenítő szer alkalmazása a sör ízére, színére és illatára is befolyással lehet.

Ivóvíz kezelési és vízfertőtlenítési szolgáltatás kiválasztása és karbantartása az élelmiszeriparban. Néhány további téma, melyet érdemes lehet megismerni: víztisztítási eljárások szolgáltatása, ivóvíz tisztítás szakszerűen, élelmiszer ipari technológiák, víz fertőtlenítése klór dioxiddal, víztisztító berendezés szerelése.

Ajánló
Kommentek
  1. Én