Az élelmiszeriparban a technológiai folyamatok minden fázisában kötelező a csíramentesítés. A megfelelő fertőtlenítő szer kiválasztása, a víztisztító berendezések beszerelése, mint szolgáltatás igénybe vehető. A vezetékes ivóvíz másodlagos kezelése az élelmiszerek tartósítása és az élelmiszer biztonság szemponjából fontos. Az ivóvíz fertőtlenítési szolgáltatást a TwinOxide szerek alkalmazásával vehetik igénybe az ipari dolgozók.
Az élelmiszeripar minden területén fontos a nagyfokú higiénia, a fertőtlenített ivóvíz és munkaterület, de egyesesetekben az átlagosnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ivóvízkezelésre:
Az ivóvíz előkészítő, kezelő és fertőtlenítő berendezések szolgáltatásainak kiválasztásakor körültekintően kell eljárni, hiszen nem csak a vásárlók egészsége kerülhet veszélybe a rossz minőségű ivóvíz felhasználása során, hanem az elkészült termék minőségét is befolyásolhatjuk. A sörgyártás során például a rossz minőségű fertőtlenítő szer alkalmazása a sör ízére, színére és illatára is befolyással lehet.
Ivóvíz kezelési és vízfertőtlenítési szolgáltatás kiválasztása és karbantartása az élelmiszeriparban. Néhány további téma, melyet érdemes lehet megismerni: víztisztítási eljárások szolgáltatása, ivóvíz tisztítás szakszerűen, élelmiszer ipari technológiák, víz fertőtlenítése klór dioxiddal, víztisztító berendezés szerelése.
Megosztás a facebookon