Tárolás és csomagolás optimalizálása

Műanyag és egyéb csomagolóanyagok

A tárolás és szállítás elképzelhetetlen a megfelelő csomagolóanyagok nélkül. Az optimális csomagolás az áruelosztás minden szakaszában ellátja feladatát. Míg korábban csupán egyszerű csomagolóanyagokat alkalmaztak, melynek feladata csak az alapvető funkció volt, addig manapság a marketing része a jól megtervezett csomagolás. Az egyszerű zacskókat, tasakokat és papírlapokat felváltották a díszes fából vagy kartonból készült dobozok, műanyag rekeszek és ládák.

A műanyag csomagolóanyagok előnye, hogy képes maximálisan megőrizni a tárolt anyagok tulajdonságait, hátránya, hogy természetkárosító hulladékot hoznak létre, miután betöltötték funkciójukat. Az univerzális ládák előnye, hogy többször felhasználhatók.

Papír csomagolóeszközök

A papírból készült csomagolóanyagok akkor előnyösek, ha hulladékból állítják elő. A megfelelően kezelt csomagolóeszköz semleges, így biztonságosan tárolható bennük élelmiszer is. Előnyös tulajdonsága még, hogy olcsón előállítható és rendkívül könnyen kezelhető, használat után feldolgozható.

Mivel a papír csomagolóanyagok könnyen átnedvesednek, szakadnak, tulajdonságaik javítása érdekében műanyaggal kezelik, vonják be őket.

Fémből készült csomagolóeszközök

A csomagolástípusoknál a legnagyobb mennyiségben használt csomagolóanyag: a fehérlemez, a feketelemez és az alumínium. A fém csomagolóeszközök előnyei, hogy aromazárók, hőmérséklettűrők, higiénikusak, formatartók, hosszú ideig tökéletes áruvédelmet biztosítanak, mechanikai igénybevételektől, fénytől, nedvességtől egyaránt védik az árut, jól lakkozhatók, litografálhatók (nyomat), könnyűek, gazdaságosan, biztonságosan szállíthatók és újrahasznosíthatók. E mellet azonban figyelembe kell venni, hogy van, amiben elmaradnak társaiktól: a magas ár, a betöltött áru nem látható, a fehér- és a feketelemez korrodál. Fémből fóliát, vékony és vastag falú csomagolóeszközöket készítenek.

Műanyag csomagolástípus

Az optimális csomagolástípusok között említhetjük a műanyagból gyártott ládákat, rekeszeket, hordókat és tálcákat is. Rendkívül előnyös tulajdonságuk, hogy víz-gőz és aromazáró módon képesek tárolni az árukat és anyagokat.

Tárolás és szakszerű csomagolás optimalizálása és gyártása. Néhány további téma, amit mindenki számára ajánlunk: műanyag ipar, tárolás és raktározás, szállítás olcsón, műanyag eszközök rotációs öntése, optimalizálás az iparban.

Ajánló
Kommentek
  1. Én